ГоловнаСуспільствоЖиття

Відновлення пенсії для вченого Ігоря Козловського проконтролює прем'єр-міністр

Про обіцянку Гройсмана написала Ірина Геращенко.

Відновлення пенсії для вченого Ігоря Козловського проконтролює прем'єр-міністр
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв розібратися з випадком позбавлення пенсії професора Ігоря Козловського. Про це написала Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Сьогодні по телефону спілкувалася з П. Порошенком щодо ситуації із заблокованою пенсією справжньому герою, професору І. Козловському, звільненому нами в грудні 2017-го з окупованого Донецька. Президент обурений цією ситуацією. Я теж, як і всі нормальні люди", - написала Геращенко.

"Верифікація потрібна, але чи не варто її вдосконалити, зробити менш принизливою? А випадок з Ігорем Анатолійовичем, з яким ми разом їздили в Лондон розповідати про незаконно утримуваних (і саме перетин ним кордону стало підставою для перевірки верифікації) - просто кричущий", - написала Геращенко.

"Я впевнена, що питання відновлення пенсії Козловському вирішиться в найближчі дні. Але багато є історій і людей, про яких ми не знаємо. Тому звертаюся до уряду з пропозицією і проханням - удосконалити процедуру верифікації пенсіонерів", - додала чиновник.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Пенсійний фонд України перестав виплачувати пенсію звільненому взимку з полону терористів "ДНР" відомому вченому Ігорю Козловському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram