ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області затримали бойовика батальйону "Восток"

"Святой" вирішив знайти роботу на підконтрольній Україні території.

Співробітники поліції і Держприкордонслужби затримали бойовика батальйону "Схід", який "служив" на передових позиціях у селищі Спартак Ясинуватського району Донецької області.

Жителя окупованого Харцизька затримали при в'їзді на підконтрольну Україні територію, де екс-бойовик, за його словами, планував "почати нове життя", повідомляє прес-служба обласної поліції.

Після перетину лінії розмежування 30-річний чоловік був доставлений в Краматорський відділ поліції і зараз дає свідчення.

Фото: police.dn.ua

Як стало відомо, у 2014 році колишній таксист із Харцизька на запрошення свого знайомого вступив у бандформування "Восток", отримавши позивний "Святой". За його словами, командували підрозділом військовослужбовці армії РФ, осетини. Вони навчали стройової підготовки, стрільби з автомата Калашникова, метання гранат, надання першої медичної допомоги.

Після проходження навчання "Святого" з іншими новобранцями відправили на бойову позицію в Спартак, де призначили на посаду автоматника. Однак уже наступного дня під час вживання алкоголю один з бойовиків на прізвисько "Шрам" вистрілив з протитанкового гранатомета, граната впала йому під ноги і розірвалася. Його "товариші по службі", в тому числі "Святой", отримали осколкові поранення.

"Святой" потрапив до лікарні, де зустрівся з російським кіноактором Михайлом Пореченковим і став "героєм" пропагандистського сюжету.

Пройшовши курс лікування, бойовик виявився непридатним до військової служби за станом здоров'я. Проживши чотири роки в ОРДО, він у пошуках роботи вирішив перебратися на підконтрольну Україні територію.

Проти "Святого" відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше в червні в Слов'янську затримали бойовика, який 4 роки переховувався в храмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram