ГоловнаСуспільствоЖиття

Релігієзнавець Козловський, який пройшов через полон "ДНР", залишився без пенсії як переселенець

Підставою стало те, що вчений виїжджав за кордон.

Релігієзнавець Козловський, який пройшов через полон "ДНР", залишився без пенсії як переселенець
Фото: 112.ua

Пенсійний фонд припинив виплачувати пенсію звільненому з полону угруповання "ДНР" вченому-релігієзнавцю Ігорю Козловському.

Цю інформацію озвучили координатор "Донбас-SOS" Ольга Гвоздєва і народний депутат Олексій Рябчин, повідомляють Новости Донбасса.

За їхніми словами, підставою для припинення виплати пенсії переселенцю Ігорю Козловському стало те, що він виїжджав за кордон. Вчений дійсно їздив у різні країни, де спілкувався з журналістами і політиками як свідок військового конфлікту на Донбасі.

Раніше Козловський розповів пресі, що зараз багато подорожує та зустрічається з різними людьми. Він повідомив, що в Чехії зустрічався з президентом Мілошем Земаном, був у Лондоні, Брюсселі виступав у Європарламенті.

За даними Рябчина, зараз Козловський проходить процедуру поновлення виплат, "однак це не виключає того, що після наступної поїздки за кордон ситуація не повториться".

Гвоздєва зазначила, що наразі близько 600 тисяч переселенців не отримують пенсію - їм припинили виплати. Серед них є такі, які не виїжджали за межі країни і не перетинали лінію розмежування, проте однаково постраждали від неправомірного припинення виплат.

Причиною призупинення виплат може бути відсутність переселенця вдома під час проведення перевірки органом соціального захисту населення його фактичного проживання або скасування довідки ТПО через отримання інформації від державних органів про його виїзд за кордон, на тимчасово непідконтрольну територію України на термін понад 60 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram