ГоловнаСуспільствоВійна

У МінТОТ повідомили про пошкодження Південно-Донбаського водопроводу через обстріли важкою зброєю

Існує загроза щодо подавання питної води для 1,3 млн мирного населення.

Біля Ясинуватої на тимчасово окупованій території Донецької області зафіксовано пошкодження Південно-Донбаського водоводу, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

"Зокрема, на супутникових знімках видно заповнення водою кар'єра площею водної поверхні близько 24 тисяч квадратних метрів (станом на 09.04.2018) в районі Ясинуватської розв'язки (1400 м від Донецької фільтрувальної станції). Також на знімках зафіксовано заболочування території поблизу траси водопроводу", - йдеться у повідомленні.

Фото: mtot.gov.ua

У МінТОТ припускають, що пошкодження Південно-Донбаського водопроводу в районі промислової зони Авдіївки Донецької області виникли внаслідок застосування важкого озброєння. На супутникових знімках 2018 року можна побачити значне виливання води, якого не було у 2016 році.

Фото: mtot.gov.ua

"Це своєю чергою негативно впливає на забезпечення водою населення як на окупованих (м. Докучаєвськ), так і на підконтрольних Україні територіях (Маріуполь, Волноваха, Вугледар, Новотроїцьке). Внаслідок значного витоку води в кар'єр існує загроза щодо подавання питної води для 1,3 млн мирного населення", - наголошують у міністерстві.

Раніше у червні в Авдіївці оголошували надзвичайну ситуацію через зупинку Донецької фільтрувальної станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram