ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму залишив чинним покарання матері активіста Куламетова

Жінку засудили до обов'язкових громадських робіт і штрафу.

Суд у Криму залишив чинним покарання матері активіста Куламетова
Фото: mediasat.info

Підконтрольний Росії Кіровський райсуд Криму визнав винною матір кримськотатарського активіста Гірая Куламетова Зарему Куламетову в публічній образі представника влади (ст. 319 Кримінального кодексу РФ). Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Таким чином рішення мирового суду смт Кіровське зобов'язати Куламетову відпрацювати 250 годин обов'язкових громадських робіт і заплатити штраф в розмірі 20 тисяч рублів як компенсацію потерпілому поліцейському залишилося без змін. Потерпілий - заступник начальника поліції ВМВС Росії в Кіровському районі Андрій Рогожин - на засідання не з'явився.

Нагадаємо, 18 січня Гірая Куламетова заарештували після обшуку в його будинку в селищі Старий Крим і відвезли в невідомому напрямку. Кілька годин родичі не знали, де він перебуває. Зарема Куламетова пояснювала, що в цей час намагалася домогтися інформації від Рогожина: "Я була в стані афекту, думала, що мій син пропав. Я звернулася до Рогожина, він у відповідь мовчки посміхався. Потім почав знімати мене на мобільний телефон, не питаючи моєї згоди".

18 січня суд у Криму визнав винним Гірая Куламетова в "пропаганді символіки екстремістських організацій" за публікацію відеоролика в соцмережі ВКонтакте 2012 року і засудив його до 10 діб адміністративного арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram