ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Дисциплінарна комісія все ж побачила етичні порушення у висловлюваннях Лінчевського

Відповідь журналістам відрізняється від офіційно опублікованого висновку.

Дисциплінарна комісія все ж побачила етичні порушення у висловлюваннях Лінчевського
Фото: Сергей Нужненко

Дисциплінарна комісія Національного агентства державної служби встановила порушення етичних норм у висловлюваннях заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського. Про це йдеться у відповіді Нацагентства на запит "Українських новин".

"Дисциплінарна комісія у висновках зазначила, що висловлювання заступника міністра Лінчевського як особи, уповноваженої діяти від імені держави, містять ознаки порушення загальноприйнятих норм етичної поведінки і були неоднозначно сприйняті суспільством, а також становлять репутаційні ризики як для уряду, так і для державної влади в цілому", - йдеться в повідомленні.

При цьому комісія у своєму акті від 12 червня не знайшла у висловлюваннях Лінчевського підстав для притягнення його до дисциплінарної відповідальності і закрила справу про дисциплінарне порушення.

Оскільки відповідальність за порушення етичних норм чітко не врегульована законодавством, то комісія пропонує Кабміну розглянути це питання на засіданні уряду і прийняти рішення.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав відкрити дисциплінарне провадження щодо Лінчевського за його скандальні висловлювання щодо онкохворих. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявляла про закриття дисциплінарного провадження стосовно Лінчевського і заперечувала порушення ним етичних норм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram