ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кошице затримали українця за підозрою в тероризмі

Зараз розглядається питання про його екстрадицію.

У Кошице затримали українця за підозрою в тероризмі
Фото: tvnoviny.sk

У Словаччині правоохоронці затримали громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою в тероризмі.

Про це повідомляє Noviny.sk.

Чоловіка затримали на прохання українського Інтерполу. Близько двох років він проживав у Кошице за підробленими документами на ім'я Володимира Г. За інформацією місцевої поліції, спочатку у затриманого було угорське громадянство і змінене ім'я. У Словаччині він жив лише декілька метрів від поліцейської дільниці.

Також правоохоронці опублікували фотографію з його минулого, на якій українця зображено разом з іншими збройними людьми.

"Чоловік був оголошений в розшук за підозрою в скоєнні злочинів - навмисних погрозах убивством, незаконному захопленні заручників, бандитизмі, тероризмі, нападі на державних посадових осіб та інших", - розповів регіональний прокурор Мілан Філічко.

За його інформацією, він міг постачати зброю незаконним збройним формуванням. Тому поліція вжила надзвичайних заходів для його арешту.

Фото: tvnoviny.sk

На цей момент затриманий перебуває під вартою. Якщо його визнають винним, він може бути засуджений до тюремного ув'язнення строком до 15 років. Також розглядається питання про його екстрадицію.

Нагадаємо, раніше в Таїланді затримали українця за підозрою в крадіжці $600 тис. з банкоматів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram