ГоловнаСуспільствоЖиття

Потрійна камера в смартфонах - хіт 2019 року

У недалекому майбутньому виробники гаджетів здивують покупців можливістю професійної зйомки без громіздкого обладнання.

Для цього достатньо буде мати інноваційний смартфон з потрійною камерою - новинкою 2018-2019 років. Про це своїм читачам розповів інтернет-магазин Y.UA.

Звісно, звичайні телефони знімають непогано, але порівняно з цифровим фотоапаратом значно програють. Три камери в смартфоні - черговий маркетинговий хід чи щось справді варте уваги? Спробуймо розібратися.

Huawei P20 Pro - трикамерний смартфон, який змінив перебіг історії

Компанія Huawei вже встигла здолати і цю вершину, використовуючи в пристрої інноваційний потрійний модуль. І успіх не забарився. На думку фахівців DxOMark, телефон від Huawei став найкращим у світі камерофоном. Високі рейтинги продажів - прямий доказ.

Як відомо, зараз Huawei P20 Pro є лідером у рейтингу DxOMark з оцінкою 109 балів. DXoMark - це компанія, яка перевіряє камери смартфонів, порівнює можливості зйомки і складає список кращих камерофонів. І зараз Huawei P20 Pro - на вершині!

На сьогодні відомо, що компанія Nokia гарячим слідом готує до виходу смартфон з потрійною камерою. Спеціальні модулі з логотипом Zeiss отримають розширення 41, 20 і 9,7 Мп. Не забули виробники і про систему оптичної стабілізації.

Ще один приклад - це продукти від Apple. Хоча компанія і не ризикнула цього сезону привнести новаторство в моделі, але вже з наступного року планує запустити iPhone з п'ятикратним зумом. Швидше за все, нова модель стане найдорожчою за всю історію айфонів. До того ж у мережі з'явилися креслення, на яких видно, що новий iPhone матиме не дві камери, а три, розташовані вертикально, як у Хуавей П20 Про.

Навіщо ж мобільним пристроям ще один модуль, і на що він впливає?

Перш за все, при такій конфігурації камера має зум, панораму і звичайну зйомку - і все це в одному апараті. Словом, приголомшливі можливості поєднано.

Відмінності потрійної камери на прикладі телефону Huawei P20 Pro:

  • П'ятиразовий зум, а не дворазовий, як у більшості гаджетів.
  • Нова функція Light Fusion для зйомки в поганих умовах.
  • Можливість фотографувати на повному розширенні.
  • Сенсор і лазерний фокус.
  • 20-мегапіксельний чорно-білий сенсор.

Нижче представлено фото, зроблені на потрійну камеру Huawei P20 Pro, ціна якого становитиме близько $900.

Прогнози і очікування

Уже стало зрозуміло, що з 2018 року й інші виробники будуть створювати камери, схожі на триокий Хуавей, щоб урвати і собі шматочок лідерства в списку DxOMark і завоювати популярність покупців. Змагання між лідерами неминуче! А поки що залишається спостерігати, хто повторить успіх китайської компанії, яка вже виставила стандарти для "трикамерників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram