ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція відкрила провадження проти двох учасників учорашньої бійки біля Ради

Підозрюваним обиратимуть запобіжний захід.

Поліція відкрила провадження проти двох учасників учорашньої бійки біля Ради
Фото: Lb.ua

Київська поліція відкрила кримінальні провадження проти двох учасників бійки біля Верховної Ради, яка відбулася 19 червня під час мітингу афганців і чорнобильців.

Про це йдеться на сайті поліції.

Щодо 26-річного жителя Дніпропетровської області, який застосував газовий балончик проти співробітників поліції, котрі отримали в результаті цього хімічні опіки очей, відкрили справу за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу - насильство щодо співробітника правоохоронного органу.

49-річному жителю Кіровоградської області закидають опір поліцейським, які забезпечували порядок на вулиці Грушевського, за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу.

Обох чоловіків затримано, їм будуть обирати запобіжний захід.

Нагадаємо, у вівторок, 19 червня, учасники мітингу під ВР - шахтарі, "чорнобильці" та "афганці" - намагалися прорвати головний вхід до парламенту на площі Конституції. Вимоги - підвищення пенсій, скасування монетизації пільг і збільшення фінансування з профільних статей.

У МВС події назвали "дурною провокацією" через заклики скандального нардепа Сергія Капліна до не зовсім тверезого натовпу "підійти ближче" до парламенту. Опозиціонери ж звинувачують саму владу в організації заворушень - "для відволікання уваги" від закону про Антикорупційний суд і законопроекту про нацбезпеку.

Докладно про це читайте в статті "Штурм Ради: хто замовив провокацію?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram