ГоловнаСуспільствоЖиття

Диригента військового оркестру, який залишився в Криму, зобов'язали виплатити Міноборони 18 тис. гривень за навчання

Рішення суддя прийняв заочно, тому що обвинувачений перебуває на території анексованого півострова.

Диригента військового оркестру, який залишився в Криму, зобов'язали виплатити Міноборони 18 тис. гривень за навчання
Фото: runews.su

Суд зобов'язав колишнього начальника військового оркестру - диригента бази Військово-морських сил Валентина Катаєва, який залишився в анексованому Росією Криму, виплатити Міністерству оборони 18 тис. гривень за навчання.

Про це йдеться в рішенні суду.

Зазначають, що рішення суддя прийняв заочно, тому що обвинувачений перебуває на території анексованого півострова.

У квітні Міноборони звернулося до суду з позовом про відшкодування збитків, пов'язаних з утриманням курсанта Катаєва у військовому ВНЗ. Протягом розслідування було встановлено, що він з 2008 по 2012 рік навчався на факультеті підготовки спеціалістів із забезпечення військ Академії Сухопутних військ імені Сагайдачного за спеціальністю "Музичне мистецтво".

Останнім місцем проходження військової служби лейтенанта була Південна база ВМС у Криму, де він обіймав посаду начальника військового оркестру - військового диригента. У квітні 2015 року він був звільнений зі служби і позбавлений звання через відмову прибути на материкову частину України.

"Своїм ганебним вчинком Катаєв принизив високе звання офіцера Збройних Сил України, знехтував військової присягою, порушив вимоги статей 11, 16 статуту внутрішньої служби ЗСУ, які зобов'язують кожного військовослужбовця свято і неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, виконувати вимоги статутів", - встановив суд.

У зв'язку із цим позов задоволено повністю.

Суд зобов'язав екс-начальника військового оркестру оплатити Міноборони витрати, пов'язані з утриманням його у вищому навчальному закладі, на суму 18 162 гривні, а також судовий збір у розмірі 1 762 гривень.

Нагадаємо, раніше прокуратура підготувала для скерування до суду справу екс-"заступник міністра" спорту Криму Фаруха Камалова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram