ГоловнаСуспільствоОсвіта

Першокласникам уперше надрукують британські підручники англійської мови

Два проекти іноземних видавництв набрали достатню кількість учительських голосів.

Цього року для першокласників уперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету і MM Publications. Макети відповідних підручників підтримала майже половина вчителів початкових класів, тому ці підручники претендують на наклад більш ніж 180 000 екземплярів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Фото: lib.imzo.gov.ua

"Ми часто отримували закиди від учителів англійської мови, що вітчизняні підручники мають погану якість і не підходять для навчання сучасних дітей. Насилу нам вдалося вмовити два британські видавництва - Кембриджського університету і MM Publications, які надавали матеріали для пілотування нового Держстандарту з англійської мови, - увійти в партнерство з українським видавництвом і подати свій макет підручника на конкурс. У результаті вони отримали голоси вчителів, які обрали їх для роботи у своїх класах. Тож близько половини українських школярів, які вивчають англійську мову в першому класі, вчитимуться за підручниками британських видавництв", - розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Решта вчителів обрали підручники українських авторів. Абсолютним лідером серед них є підручник автора Карпюк О.Д., який за результатами голосування вчителів набрав попередній тираж близько 170 тис. примірників. "Ми сподіваємося, що цей позитивний досвід також стане сигналом для інших успішних іноземних видавництв, які створюють навчальні матеріали для вивчення іноземних мов, співпрацювати з українськими видавництвами і подаватися на конкурс підручників. Це повинно створити середовище розвитку і позитивної конкуренції на ринку, що позитивно позначиться на якості підручників для наших дітей", - додала Лілія Гриневич.

Фото: lib.imzo.gov.ua

Нагадаємо, раніше Міносвіти оголосило про відмову від табелів успішності в першому класі і про перехід на комплексну оцінку навичок учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram