ГоловнаСуспільствоВійна

Військові просунулися на 2 км біля села Жолобок Луганської області, - штаб ООС

Операція тривала близько двох тижнів у режимі абсолютної секретності.

Військові просунулися на 2 км біля села Жолобок Луганської області, - штаб ООС
Фото: Макс Левин

Українські військовослужбовці зайняли нові території і просунулися на 2 км біля села Жолобок у Луганській області.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Відзначають, що бойовики біля окупованого селища занадто близько підійшли до укріплень ООС і військове командування вирішило пересунути позиції і створити "лінію безпеки".

"Було сплановано, підготовлено і проведено комплекс заходів зі створенням смуги забезпечення глибиною до 2 кілометрів на ділянці оборони однієї з бригад першого ешелону. Для підрозділів, які обороняються на Луганському напрямку, це завдання було непростим, адже незважаючи на складні географічні умови, ворог постійно здійснював вогневий вплив і вів інтенсивну розвідку", - йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що, незважаючи на труднощі, завдання зі створення смуги забезпечення було успішно виконане.

Зазначають, що операція із захоплення нових територій тривала близько 2 тижнів у режимі абсолютної секретності. Протягом її виконання втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, раніше три зайняті взимку селища (Гладосове, Травневе Донецької області і Новоолександрівку Луганської) офіційно викреслили зі списку окупованих.

Військові взяли під контроль Новоолександрівку наприкінці січня. Наприкінці листопада 2017 року ЗСУ звільнили від бойовиків і взяли під свій контроль села Гладосове і Травневе біля окупованої Горлівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram