ГоловнаСуспільствоЖиття

Херсонський суд зняв запобіжний захід капітану "Норд"

Володимир Горбенко може сховатися від правосуддя в Криму.

Херсонський суд зняв запобіжний захід капітану "Норд"
Риболовецьке судно НОРД, яке було затримано Держприкордонслужбою України в Азовському морі 25 березня під прапором РФ.
Фото: day.kyiv.ua

Херсонський міський суд відмовився продовжувати запобіжний захід капітану кримського сейнера "Норд" Володимирові Горбенку. Таке рішення прийняв слідчий суддя Дмитро Гонтар, повідомляє УНН.

Прокуратура просила продовжити особисте зобов'язання для Горбенка ще на 60 днів.

Необхідність продовження запобіжного заходу сторона обвинувачення мотивувала тим, що для повного, всебічного й об'єктивного досудового розслідування необхідно провести низку слідчих і процесуальних дій. У тому числі - отримати результати судової інженерно-екологічної експертизи. Прокуратура також звертала увагу суду на ризики, які можуть виникнути в результаті дій з боку підозрюваного Горбенка, а саме те, що він може сховатися від органів попереднього розслідування і суду, оскільки постійно проживає на тимчасово окупованій території України АР Крим.

Нагадаємо, 25 березня в частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника "Норд" під прапором РФ. Капітан судна "Норд" і члени суднокоманди надали для перевірки недійсні суднові та паспортні документи, видані органами на тимчасово окупованій території, діяльність яких є незаконною.

Капітану суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення 35 тис. 240 грн застави. 10 квітня Горбенка випустили з-під варти під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram