ГоловнаСуспільствоЖиття

У Франції був затриманий повний тезко підозрюваного в організації "тітушок" Саркісяна, - ГПУ

Перевірка показала, що це не той Саркісян.  

У Франції був затриманий повний тезко підозрюваного в організації "тітушок" Саркісяна, - ГПУ
Армен Саркисян
Фото: Gorlovka.ua

Франція не змогла виконати запит про екстрадицію в Україну підозрюваного в скоєнні злочинів під час Революції гідності громадянина України Армена Саркісяна через те, що затриманим виявився інший чоловік з таким самим прізвищем і анкетними даними.

Про це повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

За його словами, перевірка показала, що це не той Саркісян.

"Французькі правоохоронні органи дали відповідь, що запит не може бути виконаний, оскільки це не та людина... Анкетні дані збіглися, затримали. Перевірили ретельніше - не збіглися, і відпустили", - розповіло джерело.

За його словами, підозрюваний Саркісян натепер переховується в Росії.

Нагадаємо, Саркісяна оголосили в міжнародний розшук по лінії Інтерполу на початку травня 2014 року. Йому інкримінують організацію дій так званих "тітушок" - молодих людей, причетних до побиття учасників Євромайдану в Києві в листопада 2013 - лютому 2014 років.

Уродженець Єревана Армен Горлівський (Саркісян) - відома в кримінальних колах особа. Він вважається людиною Юрія Іванющенка. У 2009-2010 роках Саркісян нібито отримав титул "смотрящого" по Горлівці. Саме Горлівку ЗМІ називають основним постачальником "тітушок" на антимайдан під час Революції гідності.

"Тітушки" Саркісяна, за даними ЗМІ, причетні до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія 19 лютого 2014 року, а також убивства горлівського опозиційного депутата Володимира Рибака. Активно брали участь у подіях "російської весни" - зокрема, проросійських мітингах, захопленні Горлівського МВВС.

12 квітня 2018 року з'явилася інформація, що Саркісян був затриманий у Франції. Однак, наступного дня він спростував своє затримання і заявив, що не їздив до Франції.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram