ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала до суду ще один обвинувальний акт проти директора табору "Вікторія" і його заступника

Їх підозрюють у заволодінні чужим майном і внесенні до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей.

Прокуратура передала до суду ще один обвинувальний акт проти директора табору "Вікторія" і його заступника
Петрос Саркисян
Фото: Думская

Прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду обвинувальний акт щодо директора табору "Вікторія" і його заступника.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Їх підозрюють у заволодінні чужим майном і внесенні до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей.

"Встановлено, що керівники позашкільної дитячої установи в січні-серпні 2017 року, зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами з місцевого бюджету. За даними розслідування, вони вносили недостовірну інформацію в табелі обліку робочого часу з працевлаштування і відпрацьованих годин шістьох співробітників. Фактично ж зазначені «працівники» до виконання обов'язків не приступали, а лише вважалися такими, що працюють, в офіційних документах", - сказано в повідомленні.

За висновком експертів, розмір шкоди, завданої незаконними діями посадових осіб, становить понад 120 тис. гривень.

Відзначають також, що кошти знімали в одному банкоматі на території Київського району Одеси.

Нагадаємо, в березні прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт у справі директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна. Його звинувачують у службовій недбалості.

15 вересня минулого року в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пожежа. В результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Тоді було затримано директора "Вікторії" Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками повинна була відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на поруки народних депутатів.

Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram