ГоловнаСуспільствоЖиття

Штрафи за неправильне паркування сягнуть 1000 гривень, - Кличко

До кінця року на дорогах встановлять понад 10 тис. камер відеоспостереження.

Штрафи за неправильне паркування сягнуть 1000 гривень, - Кличко
Фото: Ольга Кутишенко

До кінця року в Києві буде встановлено понад 10 тис. камер відеоспостереження, що дозволить ефективно припиняти порушення правил дорожнього руху, в тому числі паркування. Таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба мера.

Кличко зазначив, що зараз у Києві розробляють нову систему паркування. У тому числі в центрі міста. Також заплановано ввести спеціальні пільги для автомобілістів, які будуть користуватися громадським транспортом, залишаючи свій автомобіль на парковках біля станцій метро.

Мер підкреслив, що зараз багато паркінгів у столиці стоять напівпорожніми, бо більшість водіїв керується логікою: чому я повинен платити, якщо можу залишити свою машину де завгодно і мені за це нічого не буде. Саме такі дії призвели до критичної ситуації на дорогах, тому штрафи за такі порушення будуть значними - понад тисячу гривень.

"Для безвідповідальних водіїв можу сказати: залишити своє авто в недозволеному місці буде коштувати більше тисячі гривень. Я нагадаю, в Києві встановлено багато камер відеоспостереження - понад 6 тис. До кінця року їх буде більш ніж 10 тис. І вони фіксують усі порушення. Це дуже ефективна система, і ми будемо використовувати всі її можливості", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, в центрі Києва на Михайлівській площі заборонили паркування автомобілів і встановили спеціальні огорожі. Раніше мерія оголосила конкурс на облаштування платного паркування біля НСК "Олімпійський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram