ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ порушила справу проти С14 і "Нацкорпусу" за затримання Лусваргі

Справу відкрито за статтями про терористичний акт і викрадення людини.

СБУ порушила справу проти С14 і "Нацкорпусу" за затримання Лусваргі
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України порушила розслідування за фактом затримання активістами націоналістичних організацій бойовика "ДНР", громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі. Про це написав адвокат бразильця Валентин Рибін на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Головним слідчим Управлінням СБ України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення представниками С14 у центрі Києва 04.05.18 терористичного акту і викрадення людини (громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі)", - написав він.

Адвокат також оприлюднив відповідь СБУ на свій запит, згідно з яким 1 червня відкрито кримінальне провадження за фактом затримання Лусваргі. Відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено на підставі заяви Рибіна та на виконання рішення Шевченківського районного суду Києва від 18 травня.

Нагадаємо, 4 травня активісти націоналістичних організацій С14 і "Національний корпус" затримали бразильця Лусваргі в Києві і привели в СБУ. 7 травня Павлоградський районний суд Донецької області заарештував бойовика без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram