ГоловнаСуспільствоЖиття

"Наш обов'язок - повернути Київ і Скоп'є до канонічного порядку", - Патріарх Варфоломій

Православний першоієрарх заявив, що існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти весь народ зв'язків з канонічністю.

"Наш обов'язок - повернути Київ і Скоп'є до канонічного порядку", - Патріарх Варфоломій
Патриарх Варфоломей
Фото: aif.ua

Перед Вселенською Патріархією стоять зобов'язання і відповідальність повернути народи України і Македонії до істини і до канонічних рамок Церкви. Про це заявив Патріарх Варфоломій під час Літургії в патріаршому храмі св. Георгія на Фанарі в день своїх іменин, 11 червня, повідомляє RISU.

«Існування розколу не є аргументом, щоб позбавляти весь народ зв'язків з церковною правдою і канонічністю, заперечуючи нашу відповідальність перед Богом і історією, а навпаки швидше стимулом для пошуку рятівних і об'єднуючих рішень», - сказав православний першоієрарх.

«Коли Церква-Мати шукає шляхи порятунку наших братів з України і Скоп'є, вона виконує свій апостольський обов'язок. Наш борг і відповідальність є в тому, щоб привести ці народи назад до церковної правди і канонічного порядку. Тому те, що обіймає Вселенський Патріархат, він обіймає благо цілого світу і пропонує всім народам без винятку. У цьому контексті існує і міжхристиянський діалог, який діє «в любові і правді», - зазначив Вселенський Патріарх.

Нагадаємо, раніше в АП повідомили про початок процедур для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram