ГоловнаСуспільствоПодії

Між противниками "Маршу рівності" і поліцією сталися сутички (оновлено)

Правоохоронці затримали 56 осіб.

Оновлення 11:15. Націоналісти перекрили ще дві вулиці поблизу Шевченківського райвідділу поліції, куди привезли затриманих вранці активістів, які протестують проти "Маршу рівності".

Молоді люди заблокували проїзд на вулицях Мельникова і Деревлянській. Організація С14 написала на своїй сторінці в Фейсбуці, що протестувальники вимагають приїзду вищого керівництва МВС.

"Транспортний колапс на Лук'янівці. Заблоковано кілька доріг. Вимагаємо приїзду вищого керівництва МВС, яке сьогодні віддало наказ розігнати силою мирний мітинг", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook/c14.news.reserve

Фото: facebook/c14.news.reserve

Тим часом керівник поліції Києва Андрій Крищенко прокоментував ситуацію навколо затримання супротивників "Маршу рівності", уточнивши, що в райвідділ доставили 57 осіб, повідомляється на сайті столичної поліції.

"Поліція не дає переваги представникам тієї чи іншої акції. Є прихильники Маршу рівності і є його противники. Кожен, згідно з Конституцією України, має право висловлювати свою позицію, але повинен робити це цивілізованим способом, не порушуючи чинного законодавства і не перешкоджаючи один одному", - зазначив Крищенко.

Оновлення 9:55. На вулиці Володимирській, де збираються учасники "Маршу рівності" сталася ще одна бійка, повідомляє кореспондент LB.ua. Близько 10 осіб з плакатами стали перед колоною. Співробітники поліції відтіснили протестувальників на тротуар.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Тим часом на вулиці Герцена в Києві біля Шевченківського райвідділу поліції зібралося кілька десятків протестувальників. Вони перекрили вулицю і вимагають відпустити затриманих під час ранкових сутичок з поліцією активістів, які виступали проти проведення "Маршу рівності".

Фото: c14.news.reserve

Фото: c14.news.reserve

Оновлення 9.00. В результаті ранкових сутичок затримані 56 осіб. Їх доставили в управління поліції для встановлення особистих даних і надання пояснень. Про це йдеться на сайті столичної поліції.

Правоохоронці заявляють, що під час зіткнення біля пам'ятника Грушевського газовий балончик в сторону поліції застосували активісти.

"З учасниками акції спілкувалися співробітники поліції, однак вони відмовилися звільнити прохід. В результаті, щоб уникнути провокацій і можливих зіткнень, правоохоронці відтіснили їх з дороги. При цьому кількох чоловіків, які чинили опір і застосовували в бік правоохоронців газові балончики, затримали", - прокоментували в поліції.

В результаті інциденту травми отримали п'ять правоохоронців. Їм надають медичну допомогу.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) і ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Тим часом на Майдані Незалежності і прилеглих вулицях на молитовне стояння проти Маршу рівності зібралися кілька десятків християн різних конфесій. Люди співали псалми і цитували Біблію. Також тримали плакати з написами проти гомосексуалізму.

Оновлення. У Києві вранці 17 червня біля пам'ятника Грушевському відбулося зіткнення між правоохоронцями і противниками "Маршу рівності". Про це повідомляє кореспондент  LB.ua.

Близько 6:20 противники "Маршу рівності" - представники націоналістичних організацій - вийшли на проїжджу частину на вулиці Володимирській. Після чого правоохоронці оточили їх і відтіснили до Володимирського собору.

За словами активістів, у деяких з них розбиті голови, біля одного - підозра на зламані ребра. На місце події приїхали три карети швидкої. Націоналісти стверджують, що поліція застосовувала сльозогінний газ.

Кількох учасників зіткнення повезли до Шевченківського райвідділу столиці.

Пізніше націоналісти підійшли до Оперного театру, де їх знову оточили і відтіснили правоохоронці. В результаті цього зіткнення затримано близько п'яти активістів.

Близько 200 супротивників гей-параду чергували біля пам'ятника Грушевському ще з ночі з метою перекрити рух колони "Маршу рівності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram