ГоловнаСуспільствоПодії

Біля житлового будинку та військкомату в Харкові виявили гранати

Правоохоронцям про підозрілі предмети повідомили жителі.

Біля житлового будинку та військкомату в Харкові виявили гранати
Фото: Нацполиция Харьковской области

У Харкові в ніч на 16 червня знайшли гранати біля житлового будинку і біля військового комісаріату. Про це повідомляє прес-центр обласної поліції..

“Першу гранату (близько 2:00) виявили в центрі міста в кущах біля житлового будинку на вулиці Людмили Гурченко. Для перевірки повідомлення на місце події виїжджали слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти та вибухотехніки. В результаті було вилучено ручну гранату Ф-1 із запалом УЗРГМ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що про знахідку правоохоронців повідомили пильні громадяни. Аналогічний випадок зафіксовано в Новобаварському районі міста.

“Близько 2:00 під час обходу території охоронець військового комісаріату, розташованого на вул. Полтавський шлях, виявив підозрілу коробку. На місце виїхала слідчо-оперативна група Новобаварського відділу поліції і вибухотехніки. У коробці вони виявили і вилучили корпуси гранат Ф-1 і РГД-5, два запали УЗРГМ і кілька патронів різних калібрів", - розповіли в поліції.

Боєприпаси направлено на дослідження.

Обидва факти зареєстровані в Журналах єдиного обліку правопорушень, вирішується питання про їх кваліфікацію за Кримінальним кодексом України.

Зараз поліцією встановлюються обставини, при яких боєприпаси виявилися в громадських місцях.

Нагадаємо, раніше в Харкові підірвали черговий банкомат і забрали з нього гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram