ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби втрат серед ЗСУ на Донбасі немає, - штаб ООС

Бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

З початку доби втрат серед ЗСУ на Донбасі немає, - штаб ООС
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, сім разів застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"У Донецькій області противник продовжує здійснювати провокаційні обстріли наших позицій з житлових кварталів, прикриваючись мирним населенням. Тричі вівся вогонь по Водяному зі 120-мм мінометів, стільки ж обстрілів було здійснено по захисниках Богданівки з використанням мінометів різного калібру. Об'єднані сили відкривали зосереджений вогонь з дозволеного озброєння і успішно придушували вогневі точки супротивника", - йдеться у повідомленні.

У темний час доби, під прикриттям гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, диверсійні групи намагалися обійти противника з флангів позиції захисників Авдіївки. Однак ЗСУ змусили бойовиків відступити.

Протягом доби також зафіксовані активні дії бойовиків на Маріупольському напрямку. По захисниках Лебединського відкривали вогонь зі 122-мм артилерії і 120-мм мінометів, по Талаківці і Водяному - з важкого озброєння. Більшість обстрілів відкривали з боку Саханки і сусідніх населених пунктів, що перебувають під тимчасовим контролем бойовиків.

Штаб ООС наголошує, що підрозділи ЗСУ не відкривають вогонь і не ведуть обстріли житлових кварталів.

Під час бойових дій цієї доби втрат серед українських військовослужбовців немає. Втрати противника уточнюються.

Нагадаємо, раніше бойовики відкрили "попереджувальний" вогонь у бік спостерігачів ОБСЄ під Маріуполем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram