ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" має намір закрити 27 вантажних станцій

328 станцій опрацьовують близько 6% зернових вантажів, завантажуючи до двох вагонів на добу.

"Укрзалізниця" має намір закрити 27 вантажних станцій
Фото: nikvesti.com

"Укрзалізниця" має намір повністю закрити 27 вантажних станцій.

Про це повідомляє прес-служба "УЗ" за підсумками дискусій з Європейською бізнес-асоціацією та представниками аграрного бізнесу.

"Укрзалізниця" проаналізувала роботу 528 станцій і прийшла до висновку, що 328 вантажних станцій опрацьовують близько 6% зернових вантажів, завантажуючи до двох вагонів зерна на добу, вимагаючи при цьому значних витрат на утримання великої кількості тяги, брак якої відчуває ринок.

"Після врахування всіх думок зі 177 малодіяльних станцій із завантаження зерна, діяльність яких, на думку фахівців "Укрзалізниці", доцільно оптимізувати, - шляхом їх реструктуризації, санації, тимчасового або повного закриття для вантажних операцій, в переліку залишилося 99 станцій, щодо яких у всіх учасників ринку думка одностайна", - наголошено в повідомленні.

Так, вирішено повністю закрити 27 станцій для вантажної роботи, 41 станцію - закрити з липня по грудень з подальшим відновленням за умови наявності заявок на середньоденне завантаження/розвантаження п'яти вагонів на добу на термін щонайменше три місяці, а також закрити 24 станції з липня по грудень із подальшим відновленням за умови наявності заявок на середньоденне завантаження/розвантаження 10 вагонів на добу на термін не менш ніж шість місяців.

Також 7 станціям через негативний фінансовий результат або недостатнє використання потужностей пропонується надати можливість протягом декількох місяців збільшити кількість середньоденного навантаження вагонів і вийти на беззбиткову діяльність.

Нагадаємо, в серпні минулого року "Укрзалізниця" почала тестувати систему розподілу порожніх зерновозів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram