ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області копачі бурштину побили вісьмох поліцейських

Інформації про інших потерпілих учасників інциденту немає.

У Рівненській області копачі бурштину побили вісьмох поліцейських
Фото: npu.gov.ua

У Рівненській області під час сутички з протестувальниками постраждали вісім поліцейських.

Про це повідомляють на сайті поліції.

"Сьогодні, 15 червня, об 11:45 поблизу села Федорівка Сарненського району близько 150 місцевих жителів, незадоволених діями правоохоронних органів у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю, перекрили автодорогу «Київ-Ковель-Ягодин». Протестувальники поводилися агресивно. Поліцейські, які забезпечували охорону громадського порядку, намагалися заспокоїти розлючений натовп, проте ті почали смикати правоохоронців і кидати в них каміння", - йдеться в повідомленні.

Один із протестувальників вибив у поліцейського відеокамеру, після чого виник конфлікт.

Під час сутичок постраждали поліцейські. На 14:00 в лікарні звернулися восьмеро правоохоронців. Інформації про інших потерпілих учасників інциденту або місцевих жителів у поліцію не надходило.

Фото: npu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 та ч. 1 ст. 279 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків і перекриття транспортних комунікацій).

Через годину протестувальники розійшлися. Рух транспорту на дорозі відновлено.

Нагадаємо, в лютому в Рівненській області сотня копачів бурштину напала на поліцейських.

Проблему незаконного видобутку бурштину в Рівненській, Житомирській і Волинській областях намагаються вирішити вже кілька років, але поки що безуспішно. Одна з перешкод - відсутність законодавства для легалізації цього виду бізнесу. Сутички правоохоронців з видобувачами бурштину відбуваються регулярно. Не допомогло навіть введення підрозділів Нацгвардії в ці райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram