ГоловнаСуспільствоЖиття

У Придністров'ї біля українського кордону зауважили російську військову техніку

Маршрут Тирасполь - Рибниця подолали три колони з різними типами військової та бронетанкової техніки.

У Придністров'ї біля українського кордону зауважили російську військову техніку
Фото: facebook.com/artem.filipenko

На трасі Тирасполь-Рибниця, за декілька кілометрів від кордону з Україною, зафіксовано переміщення колони російської військової техніки.

Про це повідомляють ЗМІ та користувачі в соціальних мережах.

"Тим часом на трасі Тирасполь-Рибниця, за декілька кілометрів від кордону з Україною, пересувається колона російської бронетехніки з бази ОГРВ", - написав у Фейсбуці експерт Артем Філіпенко.

Він також опублікував відповідне фото і відео.

"14 червня, починаючи з 08:30 на маршруті Тирасполь - Рибниця, в напрямку Григоріополь - Дубесар, були встановлені три колони з різними типами військової та бронетанкової техніки (ТАБ, БРДМ), які їхали в супроводі спеціальних транспортних засобів "ополченських" структур. Зажадавши відповіді інших учасників про пересування колон, придністровський учасник в ОКК вказав, що вся військова техніка Тирасполя перебуває в місцях постійної дислокації і не пересувається Зоною безпеки. Представники РФ повідомили, що вони інвентаризують дані й випадок і проінформують ОКК на наступному засіданні, яке відбудеться 21 червня 2018 року", - йдеться в заяві молдовської сторони Об'єднаної контрольної комісії (ОКК).

Нагадаємо, Чорноморському флоту Росії оголошено підвищену бойову готовність нібито через можливі провокації України під час ЧС-2018 з футболу, який проходить у РФ.

Крім того, бойовики "ДНР-ЛНР" активізували повітряну розвідку і бойову підготовку. Також на Донбасі зафіксовано військову техніку, яку мали б відвести, а так звані "МВС" і "МДБ" переведено на "посилений варіант несення служби" на період ЧС з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram