ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Криму продовжив арешт Балуха на два місяці

У будівлі суду Балуху стало погано, до нього приїжджала "швидка".

Суд Криму продовжив арешт Балуха на два місяці
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд Криму продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту Володимиру Балуху до 14 серпня.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Рішення оголосила суддя Тетяна Пиркало. Дата наступного судового засідання - 22 червня о 15:00.

У будівлі суду Балуху стало погано. До нього приїжджала "швидка". Повідомляють, що лікарі зробили йому укол, але стан його здоров'я не поліпшився.

Перед цим суд заслухав колишню дружину Балуха Наталю. Вона пояснила суду, що їй відомо про неодноразові конфлікти Володимира Балуха з начальником ІТТ Роздольненського району Анатолієм Ткаченком. За її словами, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Окупаційний суд визнав  Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники переконані, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив на своєму будинку.

8 червня МЗС України заявило, що життя кримчанина під загрозою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram