ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія оголосила повну бойову готовність для Чорноморського флоту, - Reuters

"Російські ВМС посилили, щоб "не дати Україні зірвати Чемпіонат світу з футболу".

Росія оголосила повну бойову готовність для Чорноморського флоту, - Reuters
Фото: EPA/UPG

Для Чорноморського флоту Росії оголошено підвищену бойову готовність.

Про це повідомляє Reuters.

Джерела, близькі до російських військових, заявили, що російські ВМС були посилені, щоб "не дати Україні зірвати Чемпіонат світу з футболу". При цьому офіційно Міністерство оборони РФ цю інформацію не підтверджує.

Одне з джерел розповіло, що є побоювання, що Україна "нарощує свою військову присутність у цьому районі як провокацію під час турніру".

Також повідомляють, що Росія відправила в район Азовського моря додаткові кораблі і збільшила кількість бойових вильотів авіації.

"Є побоювання, що Україна може організувати провокацію під час чемпіонату світу. Через це нам потрібна концентрація сил в Азовському морі, яка буде перешкоджати вторгненню в російські територіальні води", - розповіло інше джерело інформагентства. У морській береговій охороні уточнили, що стан підвищеної готовності зберігатиметься до 31 липня.

Український флот і офіс секретаря Ради національної безпеки України Олександра Турчинова не коментували цієї інформації.

Відповідаючи на питання, чи планує Україна провокації, Турчинов сказав: "Незалежно від стогонів переляканих російських найманців і загроз російського президента, українські військові будуть діяти адекватно до загроз".

Нагадаємо, бойовики "ДНР-ЛНР" активізували повітряну розвідку і бойову підготовку. Крім того, на Донбасі зафіксовано військову техніку, яку мали б відвести, а так звані "МВС" і "МДБ" переведено на "посилений варіант несення служби" на період ЧС з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram