ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст спростував інформацію про намір легалізувати одностатеві шлюби

"Питання вимагає подальшого вивчення і доопрацювання і поки що не може бути реалізоване".

Мін'юст спростував інформацію про намір легалізувати одностатеві шлюби
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції не розробляло і не подавало на розгляд жодних проектів нормативних актів про легалізацію одностатевих шлюбів.

Про це повідомляють на сайті Мін'юсту.

"Міністерство юстиції України офіційно повідомляє, що вчора, 12 червня, директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк під час круглого столу на тему «Оновлення плану заходів для реалізації Національної стратегії в галузі прав людини на період до 2020 року» в офісі Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у відповідь на питання про легалізацію одностатевих шлюбів повідомив наступне: «У зв'язку з великою кількістю звернень питання вимагає подальшого вивчення і доопрацювання і поки що не може бути реалізоване»", - йдеться в повідомленні.

У Мін'юсті підкреслили, що інформація, поширювана у ЗМІ про подання законопроекту на розгляд Кабінету Міністрів про легалізацію громадянського партнерства для одностатевих пар, не відповідає дійсності.

Втім на аудіо- та відеозаписі чути, як Власюк заявив, що в плані дій про реалізацію Національної стратегії в галузі прав людини залишать запровадження в Україні цивільних партнерств.

"Ми залишаємо його в плані, воно там має бути. Незважаючи на те, що ми отримали дуже багато звернень, просили виключити цей пункт, ми його залишаємо - це я точно кажу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше західні посли закликали Україну захищати права ЛГБТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram