ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала підозрюваного в DDOS-атаках на охоронні підприємства в Запоріжжі та Маріуполі

Порушено кримінальну справу.

Кіберполіція затримала підозрюваного в DDOS-атаках на охоронні підприємства в Запоріжжі та Маріуполі
Фото: autocentre.ua

Співробітники департаменту кіберполіції Національної поліції затримали 29-річного жителя Маріуполя за підозрою в організації DDOS-атак на охоронні підприємства в Запоріжжі та Маріуполі Донецької області.

За даними прес-служби кіберполіції, підозрюваний протягом останніх двох місяців за допомогою шкідливого програмного забезпечення несанкціоновано втручався в роботу комп'ютерних систем охорони приватних підприємств Запоріжжя і Маріуполя.

"За допомогою шкідливого програмного забезпечення зловмисник здійснював цілеспрямований несанкціонований вплив (DDOS-атаку) на маршрутизатори підприємств. Для цього він використовував уразливість обмеженого функціоналу роутерів і атакував відкриті порти, які необхідні для роботи підприємств", - йдеться в повідомленні.

Шляхом навантаження на роутер блокувався доступ устаткування підприємств до мережі Інтернет, що унеможливлювало моніторинг і дистанційне керування обладнанням близько 3 тис. абонентів підприємств, що розташовані в Запорізькій і Донецькій областях. Через це на центральний пульт охорони не надходили сигнали про допомогу, і клієнти відмовлялися від послуг підприємства.

Кіберполіцейські встановили, що атаки відбувалися з квартири в місті Маріуполь, де тимчасово проживав зловмисник. У цій квартирі правоохоронці провели санкціонований обшук. За його результатами було вилучено кілька ноутбуків, флеш-носії інформації і мобільний телефон. Під час попереднього огляду техніки поліцейські виявили на комп'ютерах зловмисника шкідливе програмне забезпечення.

Кримінальне провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше в червні кіберполіція закрила онлайн-кінотеатр "КіноПростір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram