ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив вивчати докази у справі екс-"беркутівця" Добровольського

Колишній керівник роти "Беркуту" не утримується під вартою.

Суд продовжив вивчати докази у справі екс-"беркутівця" Добровольського
Добровольский с адвокатом
Фото: Катерина Серко

Подільський суд продовжив вивчення доказів у справі проти колишнього командира оперативної роти №1 столичного спецпідрозділу міліції «Беркут» Михайла Добровольського.Про це повідомляє кореспондент LB.ua з залу суду.

Добровольського звинувачують в перевищенні влади і службових повноважень, а також інших злочинах в ніч з 22 на 23 січня 2014 на вулицях Щорса і Грушевського в Києві. У справі фігурує в ч.2 ст.28 (злочин за попередньою змовою групою осіб), ч.1 і 3 ст.365 (перевищення влади та службових повноважень), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.3 ст.27 (організація злочину), ч.2 ст. 384 (свідомо неправдиве показання) КК України.

Запобіжний захід у екс-керівника «Беркута» - особисте зобов'язання.

Суд дослідив протокол слідчого експерименту і відео авторегістратора, на якому видно як люди в синій формі «Беркута» б'ють авто і чутно, як вони б'ють людей.

Так само суддя Павленка прочитала висновок експерта про те, що через пошкодження автомобіля матеріальні збитки для одного з потерпілих (Дениса Рубцова) становили понад 146 тис. грн. Після цього суд перейшов до дослідження доказів про напад на потерпілого Микиту Горського, вивчивши висновок лікаря про розсічення брови, синці і садна по всьому тілу.

Наступне засідання відбудеться 25 червня в Подільському суді (вул Хорива, 21) о 16:00.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 січня 2014 року бійці "Беркута" затримали активістів Автомайдану і розбили їхні автомобілі. Побитих людей відвезли в відділення міліції і на підставі свідомо неправдивих показань притягнули до кримінальної відповідальності за «хуліганські дії». За версією звинувачення, операцію проводила 1 рота «Беркута» під керівництвом Михайла Добровольського. Обвинувальний акт у справі направили до суду в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram