ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада церков обурена замовчуванням НСТУ ходи на захист прав дітей і сім'ї

Акція пройшла у Києві 2 червня.

Рада церков обурена замовчуванням НСТУ ходи на захист прав дітей і сім'ї
Фото: Макс Требухов

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася з відкритим листом до голови Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураба Аласанії. Приводом стала відсутність в ефірі Суспільного мовлення інформації про ходу на захист прав дітей і сім'ї, яка відбулося 2 червня.

"Ця подія є непересічною, тому що це була чи не найбільша маніфестація за останні роки, метою якої було привернення уваги суспільства і медіа до проблематики державної сімейної політики. Однак, на жаль, жодної згадки про цю подію в телеефірі та на інших інформаційних ресурсах Суспільного мовлення не було", - йдеться в листі.

У документі наголошується, що суспільне телерадіомовлення, насамперед, має створити безпечний інформаційний простір, який буде орієнтованим на формування світогляду "з притаманними Україні і українцям цінностями родини, добра, патріотизму, служіння одне одному, розвитку сильної та здорової держави".

"Можна зрозуміти і пробачити симптоматичну "сліпоту" олігархічних ЗМІ (за одиничним винятком) щодо більш ніж десятитисячної акції небайдужих до майбутнього українських сімей і до майбутнього України віруючих людей в центрі столиці. Але таке свідоме замовчування не можна пробачити Суспільному мовнику, який закриває очі на такі громадські акції на догоду чи то тимчасовій кон'юнктурі, чи то диктату нетрадиційної меншості", - вважають у Раді церков.

Як повідомлялося, хода на захист прав дітей і сім'ї під гаслом "Щаслива сім'я - здорова Україна" пройшла у Києві 2 червня. У ній взяли участь глави українських церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram