ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен почав записувати нові аудіооголошення

Нові повідомлення з'являться впродовж двох наступних тижнів, починаючи з "синьої" лінії.

Київський метрополітен почав записувати нові аудіооголошення
Фото: metro.kiev.ua

Столична підземка почала запис оголошень, що лунають у вагонах. Партнером у цьому напрямі стала компанія Tak Treba Production (FILM.UA Group).

Про це повідомила прес-служба Київського метрополітену в Фейсбуці.

"Необхідність перезапису оголошень назріла давно. Відбулося перейменування станції «Петрівка» на «Почайну», диктора Миколи Петренка, з яким підприємство співпрацювало раніше, вже немає, деякі тексти вимагають змін і осучаснення", - розповіла радник начальника метрополітену Наталія Макогон.

За її словами, метрополітен розробив різні варіанти створення контенту. Основними факторами були: можливість оперативної роботи з обладнанням, включаючи як запис, так і обробку голосу, незалежність від людського чинника, а також наявність авторських прав на продукт і якісний матеріал.

"Після розгляду низки пропозицій ми зрозуміли, що краще за все звернутися до професіоналів і лідерів ринку в цьому сегменті. Компанія погодилася на тривалий соціальний проект із метрополітеном на безкоштовній основі", - додала Макогон.

Зараз створено базовий український контент: назви станцій, попередження про закриття дверей, оголошення наступних зупинок тощо. У всіх поїздах нові записи з'являться впродовж двох наступних тижнів, починаючи з синьої лінії. Англійський варіант, як і раніше, озвучить носій мови.

"Ми щасливі приєднатися до проекту Київського метрополітену! Раніше ми співпрацювали з проектом FILM.UA Group і їх просуванням у підземці, тепер і самі зробили корисну справу для комунального підприємства", - зазначила Поліна Толмачова, PR та маркетинг-директор FILM.UA Group.

Нагадаємо, 21 червня 2016 року помер генеральний директор Київського академічного театру ляльок Микола Петренко, голос якого був знайомий кожному, хто користувався столичним метрополітеном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram