ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд на 3 роки обмежив волю чоловікові, який зруйнував пам'ятник Шевченку в Стрию

Чоловік здав голову пам'ятника на металобрухт, отримавши за неї близько 1 тис. гривень.

Суд на 3 роки обмежив волю чоловікові, який зруйнував пам'ятник Шевченку в Стрию
Фото: runews.su

Стрийський міжрайонний суд Львівської області засудив до трьох років обмеження волі місцевого жителя, який кілька разів руйнував мідний пам'ятник Тарасу Шевченку, щоб здати його на металобрухт.

Про це йдеться в рішенні суду.

У лютому чоловік відбив голову пам'ятника, щоб заволодіти мідними елементами з обшивки. Мідь він здав до пункту прийому металобрухту і отримав близько 1 тис. гривень.

"Обмеження волі - це відносно новий вид кримінального покарання (з'явився в новому Кримінальному кодексі від 1 вересня 2001 року), який полягає в утриманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу (виправних центрах) в межах адміністративно-територіальної одиниці відповідно до її постійного місця проживання без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 11 лютого вандали відбили голову пам'ятнику Шевченка в Стрию. Правоохоронці затримали двох підозрюваних - ними виявилися двоє раніше засуджених місцевих жителів віком 24 та 26 років.

У грудні 2017 року цей пам'ятник уже отримав значні пошкодження: невідомі зірвали бронзове покриття зі спини скульптури і однієї ноги.

Пам'ятник було встановлено в міському парку в 1958 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram