ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала жителя Маріуполя - шпигуна "ДНР"

Чоловік приєднався до бойовиків у 2014 році.

СБУ затримала жителя Маріуполя - шпигуна "ДНР"
Фото: focus.ua

Співробітники СБУ зі складу Об'єднаних сил викрили шпигуна "ДНР" - жителя Маріуполя, який приєднався до бойовиків у 2014 році і пізніше був спрямований на підконтрольну Україні територію для збирання розвідувальної інформації. Про це повідомляє штаб ООС у Фейсбук.

"Оперативники військової контррозвідки певний час тримали шпигуна під наглядом, що унеможливило збирання і передавання ним цінної інформації для своїх кураторів", - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.

"Враховуючи те, що шпигун не встиг завдати шкоди інтересам України, розкаявся у своїх протиправних діях і співпрацює зі слідством, він може взяти участь у спеціальній програмі Служби безпеки України "Тебе чекають вдома", у рамках якої здійснюються заходи щодо звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі в незаконних збройних формуваннях так званих "ДНР/ЛНР", - сказали у штабі ООС.

Нагадаємо, 6 червня у Донецькій області СБУ затримала розвідника "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram