ГоловнаСуспільствоЖиття

Власників "Гаврилівських курчат" заарештували на два місяці

Альтернатива внесення застави для Євгена Сігала - 80 млн грн, для його дружини Марини - 90 млн гривень.

Власників "Гаврилівських курчат" заарештували на два місяці
Евгений Сигал на судебном заседании
Фото: facebook.com/latifundistcom

Печерський районний суд у п'ятницю ввечері, 9 червня, обрав запобіжний захід власникам та керівнику структурного підрозділу одного з найбільших агрохолдингів України ТОВ "Комплекс Агромарс", який випускає курятину під маркою "Гаврилівські курчата". Їх підозрюють в організації пташиного могильника та забрудненні навколишнього середовища. Про це на сторінці у Твіттері повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Печерський суд обрав власнику агрохолдингу - Євгену Сігалу - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 80 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Його дружину Марину Сігал заарештували на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 90 млн гривень.

Також два місяці арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 84 млн гривень суд призначив директору структурного підрозділу підприємства.

На судовому засіданні Марина Сігал заперечила, що завод систематично протягом декількох років закопував відходи з підприємства на непризначених для цього земельних ділянках, пише Latifundist.

"Якщо був неліквід, то нам вигідно було відвозити все це на наш завод білково-вітамінних концентратів. З усього цього ми робимо кров'яне кісткове борошно. Тому, коли говорять, що ми робили це роками, - я не згодна", - сказала Марина Сігал.

Однак вона визнала, що така ситуація трапилася у листопаді минулого року і звинувачує в цьому, зокрема, Київобленерго.

"Та ситуація, яка у нас відбулася в листопаді, в цьому винні не тільки ми, але і Київобленерго. У них трапилася аварія - зникла електроенергія, а резервна лінія не включилася. Відповідно, через 3 години у нас було 200 тис. зіпсованих голів. І наш завод такої кількості переробити не міг. Державних заводів, які б могли допомогти, як у Київській області, так і в Україні немає. Тому перевозити цей неліквід нам було просто нікуди", - прокоментувала під час свого виступу на судовому засіданні Марина Сігал.

Нагадаємо, Євген Сігал раніше був народним депутатом від Партії регіонів. "Агромарс" є одним з найбільших виробників курятини в Україні. Керівників підприємства звинувачують у завданні збитків навколишньому середовищу на суму понад 200 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram