ГоловнаСуспільствоЖиття

Держлікслужба скасувала тимчасову заборону на вакцини від поліомієліту та АКДП

Таке рішення ухвалено після розслідування смерті дитини в Тернопільській області.

Держлікслужба скасувала тимчасову заборону на вакцини від поліомієліту та АКДП
Фото: stoppolio.in.ua

Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками скасувала тимчасову заборону на застосування вакцини від поліомієліту "Імовакс Поліо" французького виробництва "Санофі Пастер" (серії №Р3А501V), а також вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку (АКДП) виробника "Серум інститут Індії Пвт Лтд." (Серії № 282Р6016А). Заборону вводили через повідомлення про смертельний випадок після застосування зазначених серій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що відповідні рішення ухвалено на підставі протоколу засідання регіональної групи оперативного реагування Тернопільської області щодо розслідування та встановлення причинно-наслідкових зв'язків між серйозними та/ або груповими несприятливими подіями після імунізації, наданого Міністерством охорони здоров'я.

Згідно з протоколом, причинно-наслідкового зв'язку між несприятливою подією і застосуванням зазначених серій імунобіологічних препаратів немає.

Нагадаємо, раніше Держлікслужба ввела тимчасову заборону на серії цих вакцини від поліомієліту та АКДП через повідомлення про несприятливу подію (смерть дитини), що за часом збіглася із заходами імунопрофілактики.

У свою чергу, Міністерство охорони здоров'я заявило, що Держлікслужба повинна зняти заборону на препарати, оскільки, згідно з результатами розслідування, проведеного регіональною групою оперативного реагування, смерть дитини в Тернопільській області не пов'язана з вакцинацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram