ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Чотирьох військовослужбовців поранено.

За добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил на Донбасі, в тому числі 12 разів із застосуванням важкого озброєння. У результаті отримали поранення четверо військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр Операції у Фейсбуці.

"Російсько-окупаційні війська 10 разів застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібрів 120 і 82 мм і двічі артилерію калібру 122 мм. Усього за минулу добу зафіксовано 37 порушень припинення вогню противником", - йдеться у зведенні станом на 7:00 п'ятниці.

На Луганському напрямку активні бойові дії тривали в районі населених пунктів Кримське і Новотошківське, де протягом доби противник чотири рази використовував міномети і танк. На Горлівському напрямку тривали бої поблизу Зайцевого. На Донецькому напрямку - в районі Кам'янки.

Ситуація загострилася на Маріупольському напрямку в районах селищ Водяне та Лебединське. Тут ворог протягом доби застосував щонайменше 85 мін і снарядів.

"З метою недопущення просування противника в бік наших позицій і придушення його вогневих точок підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь, надійно утримуючи позиції", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 7 червня в населеному пункті Голубівське, на окупованій частині Луганської області, стався вибух, у результаті якого постраждали мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram