ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області затримали банду, яка вдавала співробітників СБУ

Четверо чоловіків займалися рекетом.

У Запорізькій області співробітники Служби безпеки України викрили організоване злочинне угруповання, учасники якого під виглядом представників СБУ займалися вимаганням у приватних підприємців регіону.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що раніше судимий місцевий житель, який є головою однієї з громадських організацій, створив банду з двох кримінальників і колишнього співробітника органів МВС. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після яких, представляючись співробітниками СБУ, вимагали від потерпілих гроші за "вирішення" інциденту. У разі відмови сплати "відшкодування" учасники угруповання погрожували створити перешкоди в підприємницькій діяльності і фізичною розправою.

Фото: ssu.gov.ua

"Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання в місцевого підприємця 80 тисяч доларів США. Правоохоронці затримали двох зловмисників на одній із центральних вулиць Мелітополя при отриманні чергового "траншу" в розмірі 8 тисяч доларів. Раніше співробітники СБУ задокументували отримання рекетирами 65 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків за місцем проживання учасників угруповання вилучено автоматичну зброю і боєприпаси.

Операція з викриття організованого злочинного угруповання проводилася спільно з прокуратурою і поліцією.

 

Зі свого боку прес-служба прокуратури області повідомляє, що з початку квітня підозрювані вимагали в місцевого жителя 100 тис. доларів за неповідомлення правоохоронцям і громадським активістам про нібито наявні в нього зв'язки з терористичними організаціями самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік", а також погрожували вбивством йому і членам його сім'ї.

"Особи представлялися працівниками правоохоронних органів регіону, вводили в оману потерпілого щодо наявних зв'язків з керівництвом СБУ і погрожували вбивством потерпілому і членам його сім'ї, а також пошкодженням майна", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua
Потерпілий віддав здирникам 70 тис. доларів, після чого 6 червня підозрюваних затримали під час передачі ще однієї частини необхідної суми. Обшуки за місцем проживання підозрюваних проводили в Мелітополі та Запоріжжі.

Розпочато кримінальне розслідування за ознаками ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження).

Фото: ssu.gov.ua

Перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.

Як повідомляли, у травні співробітники СБУ в Рівному затримали банду, що вдавала із себе військових. Раніше судимі місцеві жителі займалися збутом наркотиків і зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram