ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікарку Інституту раку звільнили після відмови лікувати учасника АТО

"Які пільги можуть бути?! Ви вбивали братський народ".

Лікарку Інституту раку звільнили після відмови лікувати учасника АТО
Фото: unci.org.ua

У Національному інституті раку у Києві лікарка відмовилася лікувати учасника АТО з онкологією через те, що він, за її словами, "вбивав на Сході братський народ".

Після службової перевірки лікарку Губарєву звільнили з посади, повідомляє ТСН

Військового звати Віталій Драган. Зараз він бореться за своє життя. У хлопця діагностували пухлину лімфатичної системи. Він один з тих військових, які першими в 2014-му захищали схід України від росіян і сепаратистів. Зокрема, його полк спецпризначення з Кропивницького звільняв Слов'янськ.

"Ти що думав, що ти в АТО пішов і тобі буде все безкоштовно?! Які пільги можуть бути?! Якщо б ви там стріляли у талібів, як афганці, а так ви вбивали братський народ. Ще раз вона це повторила", - цитує лікарку Національного інституту раку в Києві Віталій.

В інститут раку колишнього військового скерували на консультацію. Каже, чекав усього, але точно не таких заяв. Додому повернувся ні з чим.

"Цей запис собі на сторінку додав і дописав свій коментар: "А мені в Інституті раку сказали те і те, що я вбивав братський народ", - каже боєць.

Лікарка Галина Губарєва клянеться - не хотіла образити військового, він її просто не так зрозумів.

"Мені ніколи займатися політикою. Я ніяка не сепаратистка, я не винна в тому, що мої батьки народилися на Донбасі і мене там народили", - виправдовується медик.

Лікарка каже, що в лікуванні не відмовляла, а намагалася пояснити, що для хворих на рак ветеранів АТО дійсно не передбачено пільг. Тому й порадила шукати спонсорів для операції.

"Тут фрази, яку він наводив про те, що "вбиваєте мирний народ Донбасу" - ні, цього не було", - стверджує Губарєва.

Хоча напередодні під час телефонної розмови з Кропивницьким виданням CBN Ганна фактично підтвердила слова Віталія.

"Держава не піклується про них, їх просто посилають туди, і все. А потім вони ще будуть винні так само, як афганці. Навіщо туди йшли і стріляли невідомо у кого - у своїх. Ось так я сказала", - такий запис розмови з лікаркою є у видання.

Керівництво інституту наполягає, що думка окремої колеги не є думкою всієї установи. Там вже зв'язалися з Віталієм і попросили вибачення. У закладі підтвердили, що пільг для АТОвців немає.

Нагадаємо, заступник глави МОЗ Олександр Лінчевський заявив, що вважає недоцільним виділення грошей на онкологічно хворих за кордоном, оскільки "вони всі помруть". Щодо Лінчевського відкрили дисциплінарне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram