ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області шостий день блокують трасу Н-09 з вимогою ремонту дороги між двома селами

Виділених грошей не вистачає на всю 35-кілометрову ділянку дороги.

В Івано-Франківській області шостий день блокують трасу Н-09 з вимогою ремонту дороги між двома селами
Фото: facebook.com/tutkarpatycom

В Івано-Франківській області шостий день блокують дорогу Н-09 Львів - Мукачево з вимогою ремонту ділянки між населеними пунктами Делятин і Стопчатів.

Як повідомляє місцеве видання "Курс", жителі Делятина, Стопчатова і сусідніх сіл почали свою акцію 1 червня.

У серпні минулого року тендер на ремонт 35-кілометрової ділянки між населеними пунктами виграла компанія ПБС, пов'язана з нардепом Олександром Шевченком. Але передбаченого фінансування в розмірі 40 млн гривень вистачить лише на 10 кілометрів. У зв'язку з цим учасники протесту вимагають збільшити кошторис утричі.

Переговори з обласною владою поки що не увінчалися успіхом.

За даними видання, в блокуванні дороги беруть участь від 200 до 500 осіб.

У середу, 6 червня, протест проводять у форматі "40 хвилин блокування - 20 хвилин вільний проїзд". Напередодні проїзд відкривали на 20 хвилин після чотирьох годин блокування.

Голова Івано-Франківської ОДА назвав те, що відбувається в Делятині, політичним замовленням.

"Події, що відбуваються в Делятині, викликають занепокоєння прикарпатців і багатьох наших гостей. Після Революції гідності діяльність облдержадміністрації була спрямована на відстоювання інтересів суспільства, всіляко уникаючи політизації та політичних замовлень. І це перш за все стосується ремонту державних доріг Івано-Франківської області, які за сприяння наших народних депутатів в останні три роки отримали нове обличчя", - йдеться в заяві.

Голова ОДА закликав жителів регіону "враховувати наші реалії і фінансові можливості держави і краю".

"Тільки так вийдемо на програму дій щодо подальшого ремонту доріг місцевого значення області і зробимо це в інтересах краю, заради загального блага громад, а не на догоду окремим політичним і містечковим амбіціям. І тільки таким шляхом досягнемо хорошого результату", - сказано в заяві, оприлюдненій прес-службою адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram