ГоловнаСуспільствоПодії

Затоплення шахт на окупованій території Донбасу поширюється на підконтрольні Україні шахти, - Тука

Додаткове водовідведення вимагає наявності 6 спеціальних насосів.

Затоплення шахт на окупованій території Донбасу поширюється на підконтрольні Україні шахти, - Тука
Фото: 24tv.ua

Затоплення підземними водами шахт на непідконтрольній Україні частині Донбасу поступово призводить до аналогічних процесів у шахтах, які розташовані на підконтрольній українському уряду території.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає "Інтерфакс-Україна".

"Процес затоплення шахт починається на окупованій території і поступово досягає шахт, розташованих на контрольованій урядом території. Зверніть увагу: обсяг шахтних вод, що надходять у шахту "Золоте" (контрольована територія) становить 940 тонн на годину", - написав Тука в Фейсбуці.

Він також нагадав: для того, щоб збільшити потужності водовідведення, уряд України нещодавно виділив 131 млн гривень на закупівлю обладнання і проведення робіт.

"Додаткове водовідведення вимагає наявності 6 спеціальних насосів. Вага одного становить близько 10 тонн", - зазначив Тука.

Нагадаємо, ґрунт у Донецьку просів на 20-25 сантиметрів через те, що не відкачується шахтна вода, стверджують у міністерстві у справах тимчасово окупованих територій.

Раніше прокуратура Донецької області кваліфікувала затоплення бойовиками "ДНР" радіоактивної шахти "Юнком" як екоцид.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram