ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні зафіксовано десяту смерть від кору з початку року

Померлій дитині було 10 місяців.

В Україні зафіксовано десяту смерть від кору з початку року
Фото: www.gorod.lv

В Одесі від важкої пневмонії після нездужання на кір померла 10-місячна дитина, повідомляє агентство УНІАН з посиланням на департамент охорони здоров'я Одеської міськради.

Місцевий волонтер Катерина Ножевнікова напередодні повідомила, що хлопчик помер в Одеській міській інфекційній клінічній лікарні, куди його доправили з Миколаївського району Одеської області.

"Лікарі зробили все можливе. Важка пневмонія, ускладнена кором. Щеплення він не встиг отримати - перша від кору в рік. Мама досі опритомнює від хвороби. Старші діти теж перехворіли й одужали. Владік не видряпався (народився ослабленим на ранньому терміні)", - написала вона у фейсбуці.

З 1 січня по 29 травня 2018 року в Україні на кір захворіли 18144 людини, більшість із них - діти. Від ускладнень кору померло дев'ятеро людей: шестеро дітей і троє дорослих. Одеська область - один з осередків спалаху кору разом з Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою областями, а також містом Києвом.

Міністерство охорони здоров'я наголошує на необхідності щеплення всіх, хто не отримав вчасно двох доз вакцини КПК, і закликає органи місцевого самоврядування посилити заходи з вакцинації.

Вакцина проти кору є в усіх регіонах. Для щеплень КПК в Україну зараз постачають вакцину "Пріорикс" виробництва "Глаксо Сміт Кляйн". Держава надає її безкоштовно. Станом на 24 травня 2018 року в Україні є 980 000 доз вакцини, також очікуються подальші постачання КПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram