ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ отримали відремонтований літак-розвідник Су-24МР

Су-24МР може проводити розвідку на майже 400 км углиб від лінії фронту.

ЗСУ отримали відремонтований літак-розвідник Су-24МР
Самолет-разведчик Су-24МР
Фото: ukroboronprom.com.ua

Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" достроково передав черговий відремонтований літак-розвідник Су-24МР Повітряним силам Збройних Сил України.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"Спеціалісти підприємства здійснили середній ремонт літака, протягом якого проведена повна перевірка всіх його вузлів і агрегатів, виконано їх ремонт або повна заміна. Після цього відремонтований Су-24МР пройшов успішні льотні випробування в присутності представників Повітряних сил ЗСУ і був прийнятий українськими льотчиками", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Су-24МР уже виконав переліт до основного місця базування і вже посилив обороноздатність ЗСУ.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Су-24МР - надзвуковий літак-розвідник, який може проводити глибоку розвідку на майже 400 км від лінії фронту. Він оснащений радіолокаційною станцією, бічним оглядом, який дозволяє фіксувати наземні об'єкти, в тому числі фортифікаційні споруди і техніку противника, чутливими камерами з високою розподільною здатністю, системами фіксації опромінення РЛС і датчиками для виявлення замаскованих об'єктів.

Крім того, "НАРП" у співпраці з іншими підприємствами "Укроборонпрому" також розробляє модернізацію Су-24МР - для його оснащення новою авіонікою, системами зв'язку і розвідувальною апаратурою.

Нагадаємо, Харківське конструкторське бюро імені Морозова почало розробку бойової машини піхоти та танка нового покоління, які повинні надійти на озброєння української армії у двадцятих роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram