ГоловнаСуспільствоВійна

Військові затримали учня ПТУ з Донецька за розвідку для "ДНР"

За перший раз він отримав 6 тисяч гривень, під час другого виїзду попався.

Військові затримали учня ПТУ з Донецька за розвідку для "ДНР"

Збройні Сили України і контррозвідка Служби безпеки України затримали 23-річного жителя Донецька Олексія Наводнічого, учня Ясинуватського будівельного технікуму, за підозрою в розвідці для "ДНР".

Прес-служба Операції об'єднаних сил повідомила, що його затримали 3 червня біля Мар'їнки. За версією силовиків, у березні 2018 року він проводив розвідку військових об'єктів, отримавши 15 000 рублів (більш ніж 6000 гривень) за виконане завдання.

"У 2018 році я зустрівся з Мачете, який запропонував мені заробити грошей, поїхавши на територію [підконтрольну уряду] України і дізнавшись про базування військ. Де розміщуються танки, артилерія, скільки в них солдатів і так далі. Від мене потрібна була інформація, скільки в них людей, яка техніка і як сильно вони готуються до бою. Я погодився з цим завданням і виїхав наступного дня, сів на 42-й маршрут, доїхав і пішов у бік Мар'їнки. Дійшовши до найближчого блокпоста, я дізнався всю інформацію про озброєння - що стоїть, де стоїть, як стоїть, які укріплення - і повернувся тим самим шляхом, сів в автобус і поїхав до себе в Донецьк. Приїхавши в Донецьк, я подзвонив Мачете і розповів усю цю інформацію", - повідомив підозрюваний під час допиту.

Під час другого виїзду хлопця спіймали.

4 червня матеріали проти петеушника направили у Волноваський відділ поліції, який відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу - створення незаконних збройних формувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram