ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Прикарпаття отримав п'ять років за вбивство двох собак

Чоловік перебував на випробувальному терміні за крадіжку.

Житель Прикарпаття отримав п'ять років за вбивство двох собак
Фото: http://www.bk52.ru

24-річного жителя села Витвиця в Івано-Франківській області засуджено до п'яти років позбавлення волі за вбивство двох собак.

Як повідомляє місцеве видання "Галка", 4 січня 2018 року чоловік вживав спиртні напої в сусідки і вирішив убити тварин за те, що вони раніше гавкали на нього. Взявши сокиру, він зарубав собак і сховав їх трупи по будах.

Долинський районний суд Івано-Франківської області розцінив це як жорстоке поводження з тваринами. Оскільки чоловік перебував на випробувальному терміні за вчинену раніше крадіжку, його засудили до позбавлення волі на термін 5 років.

Нагадаємо, з літа 2017 року в Україні посилили покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами.

Знущання з тварин, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram