ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-командиру харківського "Беркута" втретє не змогли обрати запобіжний захід

Арешт обвинуваченого міліціонера у справі про смерть трьох і поранення 110 осіб закінчився 18 травня.

Екс-командиру харківського "Беркута" втретє не змогли обрати запобіжний захід
Фото: Катерина Серко

Подільський суд Києва провів сьогодні засідання з обрання запобіжного заходу командиру оперативної роти №2 харківського "Беркута" Віктора Шаповалова, якого госпіталізували в середині квітня і термін утримання під вартою якого закінчився ще 18 травня. Однак обрати запобіжний захід суд утретє не зміг. Як повідомляє кореспондент LB.uа, Шаповалов подзвонив з лікарні по скайпу, але нібито не чув, що відбувалося на засіданні, у відповідь звуку теж не було. За словами адвоката, Шаповалов проходить період післяопераційного відновлення, але з'ясувати, скільки часу для цього знадобиться, неможливо. У цей самий час через напружений графік захист попросив призначати дату наступного суду не раніше за 25 червня.

Сторона звинувачення на початку засідання подала клопотання про обрання запобіжного заходу - це вже третя спроба з 18 травня. Шаповалов, своєю чергою, направив на адресу суду клопотання про відмову брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції до повного одужання.

Оскільки закон забороняє проводити засідання без участі обвинуваченого, суддя Юрій Зубець не зміг розглянути клопотання і зробив технічну перерву до 3 липня.

Нагадаємо, Віктора Шаповалова звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до смерті трьох і тілесних ушкоджень різного ступеня складності ще 110 людей на Майдані 18 лютого 2014 року. У квітні 2016 року Шаповалов частково визнав свою провину і  назвав прізвища "беркутівців", які отримували бойові патрони. Справу слухають у Подільському суді з березня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram