ГоловнаСуспільствоЖиття

Кольченко перебуває в медчастині колонії, - правозахисник

Політв'язень голодує п'ятий день.

Кольченко перебуває в медчастині колонії, - правозахисник
Александр Кольченко
Фото: Антон Наумлюк

Український політв'язень Олександр Кольченко, який оголосив голодування на знак солідарності з режисером Олегом Сенцовим, перебуває в боксі в медичній частині колонії в Копейську.

Про це повідомив у Фейсбуці російський правозахисник, колишній голова Громадської спостережної комісії в Челябінській області Микола Щур.

"Годину тому від Сашка Кольченка вийшов адвокат. До Сашка його провели на диво швидко - відразу. Сашко в боксі в медчастині (умови там добрі, ми там були багато разів). Їжу йому регулярно носять. Він так само регулярно від неї відмовляється. Після цього його ведуть до лікаря, який вимірює йому тиск, пульс, рівень цукру в крові. Сашко п'є воду. Сказав: "Буду триматися, поки стане здоров'я". Вимога колишня: звільнити Олега Сенцова", - написав Щур.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів. Кольченка засудили до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом із ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му обміняли, Чирній залишається в колонії у Магадані.

14 травня Сенцов почав голодування. Єдиною умовою припинення він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram