ГоловнаСуспільствоЖиття

Матері Сенцова та Кольченка вперше зустрілися і звернулися до Порошенка

"Уся надія на те, що ви не покинете наших дітей у цій в'язниці".

Матері Сенцова та Кольченка вперше зустрілися і звернулися до Порошенка
Людмила Сенцова
Фото: Радио Свобода

Матері ув'язнених у Росії кримських активістів Олега Сенцова й Олександра Кольченка вперше зустрілися та звернулися до президента Петра Порошенка з проханням про якнайшвидше сприяння у звільненні синів.

Про це йдеться в сюжеті Крим.Реалії.

"Пане Порошенку, до вас звертаються матері ваших громадян, які сидять у російських в'язницях. Дуже вас просимо, допоможіть! Син мій уже пішов на крайній захід - на голодування. Хоча до цього він говорив, що цього робити не можна. Уся надія на те, що ви не покинете наших дітей у цій в'язниці", - сказала Людмила Сенцова.

До президента звернулася і мати Олександра Кольченка.

"Шановний пане президенте, звертаюся до вас. Зробіть усе можливе, щоб звільнити наших синів. Щоб вони не розчарувалися ані в президентові, ані у своїй державі", - сказала Лариса Кольченко.  

При цьому до президента РФ Володимира Путіна матері політв'язнів звертатися не стали, пояснивши це тим, що їхні діти не схвалили б такого кроку.

Нагадаємо, 14 травня незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються у РФ і анексованому Криму. Він заявив, що має намір продовжувати голодувати до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

31 травня голодування солідарності із Сенцовим оголосив Олександр Кольченко, а 24 травня - ув'язнений у Росії український військовослужбовець Олександр Шумков.

Продовжує голодування, оголошене 19 березня, і засуджений у Криму проукраїнський активіст Володимир Балух, якого 4 серпня 2017 року суд у Криму засудив до 3 років 7 місяців колонії загального режиму.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram