ГоловнаСуспільствоЖиття

НБУ заборонив приймати нову сторублеву купюру, присвячену ЧС-2018

На банкноті зображена карта РФ з окупованим Кримом.

НБУ заборонив приймати нову сторублеву купюру, присвячену ЧС-2018
Фото: tvc.ru

НБУ заборонив всім фінансовим установам країни приймати російські банкноти і монету, на яких зображені об'єкти в Криму, повідомляє UBR з посиланням на телеграму Нацбанку.

Згідно з повідомленням, зокрема, під заборону потрапила банкнота номіналом 100 рублів, випущена тиждень тому і присвячена Чемпіонату світу з футболу FIFA, а також пам'ятна монета номіналом 3 рублі, яку запустили в обіг у березні поточного року.

Відповідне рішення в НБУ пояснили тим, що на звороті сторублевої банкноти у формі м'яча зеленим кольором зображена територія РФ разом з окупованим Кримом, а на пам'ятній монеті в 3 рубля зображений Свято-Троїцький собор у Сімферополі.

У той же час Нацбанк зажадав від українських фінансистів приймати у людей банкноту у 2000 російських рублів, яка не потрапляла під жодні заборони.

Раніше НБУ заборонив всім українським банкам і фінансовим установам приймати російські банкноти і монети, на яких зображені будь-які об'єкти, розташовані на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України.

Примітно, на цей час в Україні, крім 200 рублів, також заборонена сотенна російська купюра більш раннього випуску, а також 5 номіналів монет 2, 3, 5, 10 і 25 рублів.

Нагадаємо, Нацбанк скасував реєстрацію системи розрахунків WebMoney.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram