ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ оприлюднила розмову "вагнерівця" Уткіна з офіцером ГРУ РФ, причетним до аварії МН17

З червня 2014 року силами АТО знищено як мінімум 36 громадян РФ з числа ПВК "Вагнера".

Служба безпеки України оприлюднила телефонні розмови між командиром ПВК "Вагнера" Дмитром Уткіним і екс-головою так званої "ЛНР" Плотницьким і офіцером ГРУ РФ Олегом Іванніковим, записані в січні-лютому 2015 року. Про це повідомляється на сайті відомства.

"Діалог між колишнім головою "ЛНР" Плотницьким і офіцером ГУ ГШ ЗС РФ - керівником найманців Уткіним документує роль російських військових у бойових діях в Луганській області в період 2014-2015 років. Друга бесіда є черговим доказом того, що найманці "Вагнера" безпосередньо підпорядковувалися офіцерам спецслужб РФ", - йдеться в повідомленні.

У СБУ вважають, що одним з кураторів терористів був військовослужбовець ГУ ГШ ЗС РФ Іванніков Олег Володимирович, більш відомий як "Оріон" - російський офіцер, причетний до збивання рейсу МН17 з російського ЗРК "Бук-М1".

"Розмови наочно демонструють, що російські найманці є "гарматним м'ясом" для вищого військового командування РФ", - зазначають у відомстві.

У СБУ встановили, що з червня 2014 року силами АТО знищено як мінімум 36 громадян РФ з числа ПВК "Вагнера". У відомстві вважають, що їх загибель в Україні є прямим свідченням російської військової агресії проти нашої країни.

Як нагадали в українській спецслужбі, 29 травня 2014 на територію Луганської області таємно вторгнувся спецпідрозділ російських спецслужб під назвою «приватна військова компанія "Вагнера" в складі 86 осіб (за рік чисельність зросла до 1500). Велика частина найманців брала участь в бойових діях в Сирії в 2013 році в складі компанії "Слов'янський корпус", а пізніше використовувалися Росією в силових заходах під час анексії АР Крим.

Одним із злочинів, скоєних цими росіянами в Україні, є збивання військово-транспортного літака Іл-76, в результаті чого загинули 49 українських бійців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПВК "Вагнер" провела реорганізацію і змінила назву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram