ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка перехопила розмови бойовиків "ДНР" після вбивства 15-річної дівчини біля Торецька

Обстріл, імовірно, було здійснено мінометною батареєю 3-ї мсб.

Розвідка перехопила розмови бойовиків "ДНР" після вбивства 15-річної дівчини біля Торецька
Фото: facebook.com/lysenko.andrii

Обстріл поблизу Торецька, під час якого загинула 15-річна Дарина Казимирова, здійснили бойовики терористичної організації "ДНР". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що військова розвідка перехопила розмову бойовиків, в якій вони це обговорюють.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в Фейсбуці.

"Це вина терористів з угруповання "ДНР", які, на жаль, укотре вбили мирну громадянку, дуже красиву і привабливу молоду дівчинку, яку оплакувала вся Україна... Я, чесно кажучи, не знаходжу слів і не розумію - чому наші міжнародні партнери в таких випадках не роблять гучних на весь світ заяв?", - заявив Луценко.

За його даними, обстріл, імовірно, було здійснено мінометною батареєю 3 мсб (на озброєнні перебувають 120-мм міномети типу ПМ-38) з вогневої позиції (координати: Х = 5356648; Y = 7420550), яка розташована на відстані 4,3 км від місця вибуху.

Дані радіоперехоплення підтверджують інформацію про посилення 3-ї омсбр підрозділами полку спеціального призначення "голови ДНР" і військовослужбовцями ЗС РФ, які також могли здійснювати провокаційні обстріли з боку Горлівки.

За словами Луценка, радіоелектронна розвідка перехопила доповідь спостережного поста від окремого стрілецького батальйону (район оборони н.п. Широка Балка - Бетманове/колишній Красний Партизан, КСП - н.п. Озерянівка) 3-ї омсбр про обстріл 28 травня ц.р. близько 12:04 району на північ від селища шахти ім. Гагаріна (Глибока) і пересування о 13:20 автомобіля швидкої допомоги в районі на північний захід від СП (розрахунково н.п. Залізне - Торецьк).

"Імовірно, після отримання інформації про загибель неповнолітньої дівчини, в зоні відповідальності 3-ї омсбр працював командир 1 АК, який здійснював об'їзд підрозділів поблизу лінії зіткнення. Ймовірна мета його роботи - координація дій командування з'єднань і частин 1 АК з окупаційною адміністрацією Горлівки зі знищення доказів, які можуть бути використані для підтвердження обстрілу з боку російських окупаційних військ, у т.ч. представниками СММ ОБСЄ", - повідомив Луценко.

ГПУ також опублікувала стенограму переговорів бойовиків (присутня ненормативна лексика):

08:12:36, 28 травня:

Зараз, начебто, втихомирили трохи.

Заспокоїли, так. Але не ми.

Що там, до вас ніхто не заїхав з гостей?

"Чечени" (не виключено, що це батальйон "Чечен", що входить до складу полку СПП, - ГПУ) поїхали?

Кого чекаєте?

А, бригадира нового. Зрозуміло.

До нас "Буряти" заїхали.

150 чоловік.

Ну так.

На нас тут штук 100 танків пригнали.

Що ти, тому не дзвонила, мамка не говорила, колона йшла, бл..дь, є..ть його в рот, майже всю ніч.

Давай, рідна, радий тебе чути, що жива, здорова.

12:04

(УКХр/м -сб 3 омсбр р-н н.п. Широка Балка -н.п. Красний Партизан)

12:04

Блєсна

Сокол

Ти вибухи чуєш?

Так, на півночі в районі Глибокої.

13:20

Отшельнік

Блєсна

З 2-ї години виїжджає машина, схожа на швидку допомогу

15:44:23

Алло, братан, дивись, там командувач приїхав на бригаду, може до нас заїхати, подзвонили.

Командувач.

- Там підбадьор пацанів, є, кого на ворота поставити? На вулицю.

19:13:55

- Десь там, де Залізне, де там у них Залізне якесь, селище Залізне, з Дзержинки приїхала, у дівчинки був день народження 25 числа, 15 років виповнилося.

На город упав бл..дь, і снаряд прилетів ось це, коли, об 11-й з чимось.

... - йоб..ний в рот, артилерія, вони ж с..ка можуть, це ж, бл..дь, навідники все, вони ж можуть точно навести, наводять же по тому бл..дь.

Ну, дитя загинуло, жаль, бл..дь, йоб..ний в рот, 15 років, це ж ще, бл..дь, дитина.

Нагадаємо, 28 травня поблизу Торецька (місто Залізне, до 2016 року - Артемове) через обстріли росіян загинула Дарина Казимирова. Вона була у дворі будинку своєї бабусі, коли прилетів артилерійський снаряд. Він розірвався за три метри від неї, не залишаючи дівчинці жодного шансу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram